Bahar Yorgunluğuna Dikkat – Bahar Sendromu

Bahar ayının iyiden iyiye, kendini göstermeye başladığı şu günlerde, pek çok insan yataklarından kalkamıyor . Bunun sebebi ise bahar ayı sendromu olarak gösteriliyor.

Özellikle mevsim geçişlerinde sıklıkla karşılaşılan “cinsel güçte azalma ve isteksizlik” hali en çok şikayetlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaşanan bu duyguların tam olarak sebebi ise bazı tedavilere gerek duyulmasını gerektiren hastalıklardır. Peki ilkbaharda yaşanan bu yorgunluk şikayetlerinin temelinde yatan sebep ne olabilir? Öncelikle motivasyon bozukluğu, mutsuzluk ve psikolojik anlamda yorgunluk gibi şikayetler ile doktorlara başvuran hastaların büyük bir çoğunluğu rahatsızlıklarını özellikle havaların düzelmeye başladığı şu dönemlerde yaşadıklarını dile getiriyorlar.

Eğer bu yorgunluk hali yatak istirahatı ile geçmez ise bir doktora danışmanızın zamanı gelmiş demektir. Bütün bu geçici durumun düzelmesi için bazı yapmanız gerekenler olduğunu unutmamalısınız. Bunlardan başlıca olanları: Hayatı ve insanlara sevmek, doğal güzelliklerin ve yeşeren ağaçlarla beraber gelen baharın farkında olmak, zaman içerisinde daha fazla mutlu olacağınıza inanmak gibi telkinler verilebilir. Aynı zamanda enerji verici içeriği fazla olan bazı gıdaların tüketilmesi ve yorgunluk almak gibi özellikleriyle ön plana çıkarılan meyvelerin yenmesi de sizin için olumlu etkiler gösterebilecek bazı önerilerdir.

Bahar ayı sendromu gelip geçici olan bir süreç olabilir. Ama bu durum kronik yorgunluk boyutuna dönmüş ise sizin için bir doktora gitmenin tam zamanı olduğu anlamı çıkarılabilir.

Bu mevsimlerde doğada bulunan elektrik yükünün artması gibi etkilerinde insanların bu durumları yaşamasına bir takım etkileri olmaktadır. Öncelikle köy ve kasaba gibi yoğunluk olarak az bölgelerde bu durum olumlu etki yapmaktadır. Fakat şehir ve metropol hayatında ise bu yoğunluk ters bir etki yaparak karşımıza çıkmıştır. Bu durumun olumsuz etkilerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz..

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir