Detoks Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Detoks ve detoks diyeti kilo kaybetme programlarının en başında yer alan bir alışkanlık biçimidir. Detoks yapmak son yıllarda popülerliğini artırmıştır. Bu tür beslenmenin ardındaki temel prensip, vücudu detoks kelimesinin tam anlamıyla zehirlerinden arındırmak, temizlemektir. Bitkisel, ayurvedik ve beslenme ile gerçekleşir. Vücuda toksinlerin girişini durdurmak ve var olan toksinleri dışarı atmak için yapılır. Toksin, kimyasal gibi zehirlerin vücuttan arındırılması gerekir. Yemek, su, havadan toksinler vücudumuza girebilir.

Vücuda giren toksinler daha sonra karaciğer gibi organlarda dolaşarak böbreklerden geçer, ter, idrar ve dışkı yoluyla dışarı atılırlar. Bu toksinlerin birikiminin vücut üzerinde zararlı etkileri vardır ve bu yüzden onlardan kurtulmak şarttır. Vücudumuzun sürekli çevre kirliliği, sigara dumanı, böcek ilaçları, kötü beslenme, gıda katkı maddeleri, alkol ve kafein için toksinlerden arındırılması gerekir. Aksi halde bağışıklık sistemine zarar verir, ağrı ve hastalıklara neden olur. Detoks hem kilo vermeye hem sağlıklı olmaya hem de cildi güzelleştirmeye yarar.

Detoksun genel prensibinde çoğu yiyeceğe izin verilmez, genellikle meyve, sebze, fasulye, fındık, bitkisel çaylar ve suya büyük miktarda izin verilir. Buna karşılık, buğday, süt, et, balık, yumurta, kafein, alkol, tuz, şeker ve işlenmiş gıdalar yasaktır. 1 veya 2 gün boyunca sıvı ağırlıklı genelde haşlama yiyerek detoks tamamlanır. Detoks diyetleri sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmeye yardımcıdır. Daha sağlıklı beslenmeye alıştırır. Kafein ve alkol tüketimini azaltır. Buna karşın çok ağır ve uzun süre yapılmamalıdır. Enerji biter ve gerilim başlayabilir. Vücudu arındırdığı için kilo vermeyi de kolaylaştırır…

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir