Kemik Gücünü Artırmanın 10 Yolu

Kemiklerinizi bir emeklilik hesabı tasarrufu gibi düşünün. Yaşlandıkça sağlığı korumak güçleşir ve sağlık zayıflar tabii kemikler de

Gençken bol bol vakit varken sağlık depolamak şarttır. 20’li yaşlarda kemik yoğunluğu en yüksek seviyesine ulaşır. Bu andan itibaren, yeterli kalsiyum ve D vitamini takviyeleri almak, egzersiz yapmak diğer kurallara uymak yaşlılığa yapılan yatırımlardır. Kemik gücü için kalsiyum ve D vitamini almak önemlidir. Kemikleri temelidirler.kemik erimesini önler kasları güçlü tutar. Bol bol süt için. Yoğurt ve peynir yüketin. Günde 1200 mg süt ürünleri tüketin. Portakal suyu gibi takviyeleri alın.

Osteoporoz sessiz sakin ve sinsice gelir ve sizi bulur. Belirtisi pek görülmez. Kemik mineral yoğunluğu testi yaptırarak kemiklerinizin durumunu görebilirsiniz. 10 yıllık kemik tarama testleri yapılmalıdır. Hızlı ve ağrısız bir testtir, riskleri yaşa ve cinsiyete göre değişir. Kemikler için, kalsiyum, hayvansal proteinler ve fosfor önemlidir, sindirime yardımcı olur. Et yemek önemlidir. Protein eksikliği bağırsaklardaki kalsiyum emilimini engellemektedir. Sigarayı bırakın, sigara kemik yoğunluğu kaybına sebep olur. Östrojen düzeyini düşürür. Genetik geçmişinizi araştırın. Kemik hastalıkları bzen genetik olarak geçebiliyor.

Fazla tuz kemiklerde kalsiyum emilimini azaltır. Düşük sodyum diyetini uygulayın, sofralardan ve yemeklerden tuzu azaltın. Yerçekimine karşı koyarak ağırlık kaldırma egzersizleri yapın. Bacak, kalça, bel, kol kaslarınız ve kemikleriniz güçlenecektir. Bu kemikler zayıflamaya ve kırılmaya duyarlıdır. Fazla sert olmayan ılımlı sporları yapabilirsiniz. Tempolu yürüyüş en idealidir. Tendon, kas ve kemikleri gerin, esnetin. Kemikler için önemlidir. Kas denge koordinasyonunu sağlar. Yolda adımlarınıza dikkat edin düşmemeye dikkat edin. Kaldırım, halı, gece tuvalete kalkma,küvet, kaygan terlik gibi riskleri azaltın.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir